Sat za našu planetu večeras i u Srbiji

sat_1000x0
Večeras u 20.30 u domovima, školama, poslovnim zgradama, na znamenitim građevinama i spomenicima širom planete, na jedan sat biće isključena osvetljenja, kao deo akcije „Sat za našu planetu“ koju organizuje Svetski fond za prirodu.Centralne manifestacije u okviru te akcije u Srbiji, večeras od 20.30 do 21.30 biće održane u Beogradu ispred Skupštine Grada, u Novom Sadu na Trgu slobode i u Nišu u amfiteatru na keju.
Akciji će se kako je najavljeno priključiti i brojne banke, kao i jedna trgovinska kompanija gašenjem dekorativnih rasveta na svojim objektima.
Akcija „Sat za našu planetu“ je pokrenuta 2007. u Sidneju i postala je globalni pokret u koji se prošle godine uključilo više od dve milijarde ljudi iz oko 7.000 gradova u 172 zemlje sveta, a Srbija se toj inicijativi pridružila 2009.
U Srbiji od prošle godine u ovoj svetskoj akciji učestvuju 91 grad i opština, 172 škole i 110 organizacija civilnog društva.
Globalna kampanja „Sat za našu planetu“ okuplja pojedince, organizacije, institucije i kompanije i šalje snažnu poruku da je moguće ublažiti posledice klimatskih promena i promeniti svakodnevne navike za dobrobit planete i svih živih jedinki.