„Skandal sa računima za struju se neće ponoviti“

Premijer je na konferenciji za novinare saopštio i da je na razgovor pozvao v. d. direktora EPS-a Milorada Grčića, jer je primio 104 pisma građana koji su poslali svoje uvećane račune za decembar.
„Tražio sam od svojih ljudi da mi dostave informacije. Moguće je da računi budu uvećani za pet, 10 odsto, ali je nemoguće da budu uvećani za 100 ili 150 odsto. Milorada Grčića sam pozvao na razgovor i ustanovili smo nepravilnosti u radu“, napominje premijer.
Kaže da će se voditi i posebna istraga drugih državnih organa.
„Grčić je upozoren i danas će upoznati javnost o merama EPS-a. Građanima koji su već platili uvećane račune, biće vraćen novac. Verovatno će biti manji računi za februar i mart, videćemo kako će to da se uradi. Nadležni organi će sprovesti istragu, niko ne može zato što sedi u toploj sobi i mrzi ga da radi da izmišlja cenu struje za 5, 10 ili 15 posto stanovnika Srbije zato što mu je tako palo napamet. Taj skandal neće nikada više da se ponovi i tu priču smo danas završili“, kaže Vučić.
Premijer je rekao da je očigledno da pojedina brojila nisu ni očitavana, navodeći da niko ne može da izmišlja cenu struje i povećava račune.
„“Pa šta ste očitavali. Koga lažete da je to moguće? Hajde sada lepo na posao pa narodu vratite pare ili će narod za toliko manje da plati u februaru i martu i kraj priče“, kaže premijer.
Ističe da će odgovorni da odgovaraju i zahvaljuje građanima što su znali da država neće dozvoliti nepravdu i da će uzeti stvar u svoje ruke.
IZVOR: RTS