Slobodan Pavlović nastradao u saobraćajki.Poznati srpski biznismen POGINUO u Americi

U rodnim Popovima je 1990. podigao spomenik Knezu Ivi od Semberije

Slobodan Pavlović, biznismen iz Bijeljine, vlasnik Slobomir televizije i Pavlović banke poginuo je u Americi u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila prethodne noći, saznaje InfoBijeljina.Rođen je 8.avgusta 1938 god,

Rodbina u njegovom rodnom selu Popovi rano jutros je obaveštena o ovoj tragediji, piše InfoBijeljina. Ovu informaciju za portal Avaza potvrdio je advokat Duško Tomić.

Više informacija biće poznato tokom dana.

Slobodan Pavlović bio je srpski privrednik iz Čikaga, osnivač Slobomira, rođen u Popovima kod Bijeljine. U SAD je otišao 1965. godine.

U rodnim Popovima je 1990. podigao spomenik Knezu Ivi od Semberije, a 1991. je postavio temelje za izgradnju Pavlovića mosta koji je završen 28. avgusta 1996. godine, na dan kada je postavljen kamen temeljac za izgradnju novog grada Slobomira.

Podigao je spomenik Filipu Višnjiću ispred gradske biblioteke u Bijeljini, i crkvu Hristovog vaskrsenja u Popovima. Devedesetih je započeo izgradnju Pavlović banke i Slobomir P Univerziteta u Slobomiru.

Uveo je vodovod u manastir Dobrun, i podigao pješački most na rijeci Rzav. Vlasnik je preduzeća Žitopromet u Bijeljini, štamparije Grafam u Brčkom, RTV Slobomir u Slobomiru i drugih. Patrijarh srpski Pavle ga je odlikovao ordenom Svetog Save prvog reda. Postao je Senator Republike Srpske u drugom sazivu Senata 2009. godine.