Снег и киша у Србији, очекује се раст водостаја

Kisa-u-Srbiji
Јак снег од јутрос веје у Сјеници, а снег умереног интензитета пада на Црном Врху, Златибору, Копаонику и у Куршумлији, док у многим местима пада киша. Очекује се пораст водостаја. Сви капацитети Сектора за ванредне ситуације су у приправности. Нема разлога за панику, кажу локални челници у Обреновцу.
Киша умереног интензитета јутрос је падала у Ваљеву, а слаба киша у Лозници, Београду, Крагујевцу, Смедеревској Паланци, Неготину, Пожеги, Краљеву, Крушевцу, Ћуприји, Нишу, Лесковцу, Зајечару и Димитровграду.Снег је на Копаонику висок 89, а на Златибору два центиметра.
На више река у Србији данас и сутра очекује се пораст водостаја, местимично и са превезилажањем редовне границе од поплава.
На Сави код Шапца водостај ће данас достићи границу редовне одбране од поплава, упозорио је РХМЗ.
На Колубари, Тамнави, Лигу, Убу, Дрини, Лиму, Јадру, Јасеници, Кубршници, Црници, Лепеници, Лугомиру и Ресави водостаји ће данас и сутра „превазићи границе редовне одбране од поплава са могуцгношћу достизања граница ванредне одбране од поплава“.
На Млави, Пеку и Тимоку водостаји ће у петак – 6. марта „достићи и превазићи границе редовне одбране од поплава“, навео је РХМЗ у упозорењу на сајту.
На горњем току Западне Мораве са притокама водостаји ће данас и сутра „превазићи упозоравајуће нивое, а тада ће и на горњем току Јужне Мораве са притокама „водостаји достићи упозоравајуће нивое“.
Сви капацитети Сектора за ванредне ситуације су у приправности.
Председник Општине Обреновац Мирослав Чучковић каже да је Штаб за ванредне ситуације утврдио мере деловања на основу упозорења РХМЗ-а и апеловао је на грађане да не шире панику, јер у овом тренутку не постоји опасност од поплаве у Обреновцу.