Србија кроз „иглене уши“ до четвртфинала са Француском

srbija-estonija-odbojka-foto-cevlu-1444757799-761133
Србија – Естонија 3:2. Одбојкаши Србије у италијанском Бусто Арсицију савладали Естонију у осмини финала Европског првенства. Очајан почетак „орлова“, па буђење и велики преокрет, дају наду али и стрепњу пред четвртфинале са Француском (среда, 17.30).

Мушка одбојкашка репрезентација Србије савладала је селекцију Естоније са 3:2 у сетовима (21:25, 14:25, 25:8, 25:22, 15:13) и пласирала се у четвртфинале првенства Европе, које заједнички организују Италија и Бугарска.
Изабраници селектора Николе Грбића тешком муком оправдали су улогу фаворита у мечу осмине финала, а до очекиваног успеха дошли су после много уложеног труда и драматичне борбе.
Прва два сета српски одбојкаши одиграли су катастрофално. Били су буквално разбијени од објективно слабијег тима Естоније, који је бриљирао и био надомак сензационалног тријумфа.
Грбићу је требало много времена док није „размрдао“ своје непрепознатљиве играче, којима ништа није полазило за руком и једва су се извукли у дуелу са мотивисаним и упорним противником.
Када је Србија убедљиво добила трећи сет, чинило се да ће рутински сломити даљи отпор Естоније, међутим, екипа са Балтика није посустајала.
Лавовски се борила до краја утакмице, тако да је српски тим био принуђен да уложи максимум напора, снаге и концентрације док коначно није изградио пут до победе у одлучујућем петом сету.
Успели су одбојкаши Србије да остваре циљ након преокрета у драматичној утакмици, али приказали су забрињавајућу игру, са много исцилација и грешака, тако да им предстоји мобилизација и много квалитетнији наступ уколико желе до завршнице такмичења.
У четвртфиналу континенталног првенства Србија у среду игра против Француске (среда, 17.30), која је директно изборила пласман међу осам најбољих тимова.