Šta poneti na izlet?

Opustite se… Ako pripadate većini ljudi koja Praznik rada provodi roštiljajući u prirodi, potrebno je da se pripremite i ponesete sve što vam je potrebno.
Kako vam sitnice ne bi pokvarile raspoloženje, donosimo vam spisak potrepština koje su vam neophodne ako 1. maj provodite u prirodi.
Roštilj ili žica za roštilj:
Prva stvar na vašem spisku je roštilj ili žica za roštilj, u zavisnosti od toga na kom mestu provodite uranak. Ako idete na neko izletište, morate da ponesete roštilj, a ako se pak zaputite u šumu ili neku livadu, biće vam dovoljna i žica. Na izletištima postoje mesta koja su predviđena za roštiljanje.
Ogrev:
Za roštiljanje su vam potrebni i čumur, drvca i suve grančice za potpalu, koje možete pronaći i u šumi. Pre nego što odete sa izletišta, proverite da li ste ugasili vatru.
Hrana i piće:
Meso za roštilj ste već sigurno nabavili, a kao prilog najbolje idu pečurke, tikvice ili paprika, koje ćete spremiti na roštilju… Kako 1. maj ne može da prođe bez piva, rakije ili vina, gaziranih i negaziranih sokova i vode, nemojte da zaboravite otvarač. Takođe, jednako važni su i začini, pa spakujte svoje omiljene.
Ručni frižider:
Ako idete na uranak pored reke, piće i salatu svakako možete da ohladite u vodi. S druge strane, ako idete na neko od gradskih izletišta ili u šumu, nije naodmet da ponesete ručne frižidere, u kojima će hrana biti sveža, a piće ohlađeno.
Pribor za jelo, šerpe:
Za uranak u prirodi najbolji su plastični tanjiri i čaše koje ćete odmah posle upotrebe baciti. U tom slučaju, ponesite ih više jer se čaše uvek pomešaju. Naravno, morate da mislite i u šta ćete da stavite spremljen roštilj, tako da je dobro da ponesete veliku šerpu sa poklopcem, kao i činije za salatu.
Izvor:Kurir