Stiže nam polarna zima

Zima nas više nece zaobilaziti.I dok se ove nedelje snežni pokrivač očekuje pre svega u Timočkoj i Negotinskoj krajini, tek naredne nedelje nas očekuje prava zima. Kako navodi meteorolog Đorđe Đurić, temperatura će za nedelju dana ići i do minus deset.
– Oblačno vreme sa susnežicom i snegom očekuje nas danas, dok nas već sutra ujutru u nizijama očekuje sneg. Tokom srede i četvrtka biće kišovito u celoj Srbij, a u petak će doći do otopljenjenja. Od naredne nedelje dolazi nam polarna zima i ledeni talas sa snegom i ledom, a temperatura ce ići i do minus 10 stepeni. Kada je reč o ovoj nedelji, smenjivaće se kiša i sneg.
– Tokom većeg dela sedmice oćekuje nas oblačno vreme, uz povremenu kišu. Sneg ce padati u planinskim predelima, a najviše snega biće u istočnoj Srbiji, posebno u Timočkoj i Negotinskoj krajini, gde će napadati i do 10 centimetara snega. Ostatak Srbije ce biti kišovit. Biće velika razlika između temperature na severu, gde ce biti oko dva stepena, i jugu države, gde će biti oko 10 stepeni Celzijusovih – navodi Đuric.