Stižu ledeni dani, jutra sa jakim mrazem

U narednih pet do šest dana u Srbiju dolaze ledeni dani, u jutarnjim satima sa umerenim i jakim mrazem. Očekuje se da će promenljivo vreme biti i u martu, sa čestim naoblačenjima sa kišom, a u višim planinskim predelima i sa snegom. Međutim, meteorolozi ne očekuju da će biti još ledenih dana.
Zima koja je po meteorološkom kalendaru na isteku, bila je u Srbiji natprosečno topla, za razliku od zapadne i srednje Evrope gde je bilo i dosta snega, rekao je gostujući u Dnevniku RTS-a meteorolog Nedeljko Todorović.Objašnjava da je počelo strujanje hladnog vazduha iz istočne Evrope, a koji danas stiže u našu zemlju.
„Od sutra ćemo beležiti ledene dane, temperatura neće ići iznad nule do četvrtka 1. marta, kada očekujemo da će temperatura preći nulu za stepen ili dva“, rekao je Todorović.
Očekuje se da će promenljivo vreme biti i u martu, sa čestim naoblačenjima sa kišom, a u višim planinskim predelima i sa snegom. Međutim, meteorolozi ne očekuju da će biti još ledenih dana.Budući da su padavine bile ispod proseka ove zime, ne očekuju se veći problemi sa poplavama.
U većem delu Srbije danas će, inače, biti umereno i potpuno oblačno, ponegde sa slabim snegom, na istoku i jugu i sa kišom, a na severu uglavnom suvo. Jutarnja temperatura dostizaće najviše šest stepeni, u Beogradu dva stepena.
IZVOR:RTS