Sumnjivi telefonski pozivi na besplatne preglede

Kako nas je jedan naš sugrađanin obavestio, nedavno je dobio poziv na besplatan pregled krvnih sudova. Osoba koja je zvala, pozivala se na humanitarnu organizaciju koja se brine za zdravlje građana.
“Ljubazan glas sa druge strane obaveštavao me je o besplatnom pregledu. Nudili su mi kolor dopler krvnih sudova, procenat kiseonika u krvi i utvrđivanje masnoće. Ja znam da samo kolor dopler košta od 70 do 80 evra, dok su svi ovi pregledi oko 100 evra, a oni nude besplatno”, objašnjava Dragan Radenković.
Kada je pokušao da sazna ko mu nudi tako skup pregled besplatno, naišao je na ćutanje.
“Mi nemamo ime. To su tri “dobre duše “ koje su se okupile i žele da pomažu građanima. Nisu hteli ni da odgovore da li su registrovani i gde”, priča Radenković.
Pregled su zakazivali za 11. oktobar, ali nisu hteli da otkriju gde. Kako nam je Radenković rekao, tada su pravili spisak, pa ko pristane, naknadno će ih obavestiti o terminu i mestu pregleda.
Identični pozivi zabeleženi su i u Bogatiću, a sličan slučaj nedavno se desio u Beogradu, kada su nepoznate osobe pozivale telefonom građane na besplatne zdravstvene preglede. Taj slučaj je prijavljen policiji.