„Supermoći“ osoba sa nultom krvnom grupom

Osobe sa nultom krvnom grupom su posebne, ali ne samo zbog toga što njihovu krv mogu da prime svi, a oni isključivo nultu. Ta grupa čini „vlasnika“ drugačijim od ostalih, između ostalog, i zbog toga što je podložniji određenim infekcijama. Pojedine karakteristike onih koji imaju takvu krv toliko su poželjne da neki stručnjaci, doduše u šali, kažu da je reč o supermoćima.Kao „najbolji u prirodi“, ovi ljudi su rođeni lideri i lako se odlučuju na akciju na poslu, vitalni su, fokusirani, sposobni i uspešni.
Sa druge strane, manje su otporni na neke bolesti poput hipotiroidizma i drugih problema sa tiroidnom žlezdom, zatim, često imaju čir, kao i manjak joda.
To dalje vodi do drugih zdravstvenih problema, najčešće gojaznosti i zadržavanja vode u telu, ukazuju stručnjaci.
Anksioznost ih čini ponekad besnim, a često su hiperaktivni i indiskretni.
Loša ishrana, nedovoljna fizička aktivnost i druge loše navike čini ih bespomoćnim pred „lošim“ metaboličkim procesima, kao što je loša funkcija tiroidne žlezde i insulinska rezistencija i višak kilograma.
U poređenju sa onima koji imaju drugu krvnu grupu, pripadnici nulte često imaju povišenu količinu želudačne kiseline, zbog čega su skloniji čirevima i stomačnim problemima.Trebalo bi da se drže podalje od kofeina i alkohola. Kofein može imati destruktivno dejstvo zbog toga što povećava nivo adrenalina, koji je već povišen kod osoba nulte grupe.
Savetuje im se da vežbaju tri do četiri puta nedeljno.