U Bogatiću prikupljeno 77 jedinica krvi

Crveni krst Bogatić u saradnji sa Institutom za transfuziju krvi Srbije i Osnovnom organizacijom Crvenog krsta Bogatć organizovao je akciju dobrovoljnog davanja krvi, u prostorijama FK “Mačva 2005” u Bogatiću koja je ujedno i poslednja u 2018.godini rekao nam je Dragan Đonlić sekretar Mesne organizacije Crvenog krsta Bogatić. Prikupljene jedinice krvi namenjene su potrebama zdravstvenih ustanova na području grada Beograda za lečenje pacijenata iz cele Srbije. Ponekad svi radimo loše stvari, sada su davaoci uradili nešto dobro, dali su krv i tako spasili nečiji život. U današnjoj akciji je pretežno bilo mladih, koji su prvi put dali krv. Učenici Mačvanske srednje škole prednjačili su danas u humanosti. Odziv davalaca bio bi možda i daleko veći ukoliko bi oni koji su zaposleni taj dan bili oslobođeni radnih obaveza.
Ovo je poslednja devetnaesta ovogodišnja akcija dobrovoljnog davanja krvi u opštini Bogatić istakao je Dražen Pavić sekretar Crvenog krsta Bogatić.
Svoju humanost iskazalo je 82 davaoca, od kojih je nakon lekarskih pregleda odbijeno 5, dok je krv dalo 77, od toga 20 žena i 20 novih davalaca maturanti.