U Mačvanskom ataru-Zeleni u borbi protiv ambrozije 18.09.17.

Ambrozija je jednogodišnja korovska biljka, koja niče polovinom aprila. Cveta u kasno leto i jesen, a od početka jula do ranih mrazeva proizvodi polen, koji zapravo stvara najviše problema ljudima. U narodu je poznata pod imenom limundžik, fazanuša, partizanka kao I Krausova trava. Zeleni Srbije Pokret za Bogatić zajedno sa Pokretom za Šabac organizovali su konferenciju za medije povodom odluke o merama, načinu i uslovima trajnog uništavanja ove korovske biljke. Odluku od 16 tačaka koju su doneli predali su predsedniku Skupštine Opštine Bogatić Miroslavu Dabiću. Konferenciju za medije otvorio je Aleksandar Firaunović predsednik Pokreta za Bogatić Zeleni Srbije.
Doktor Dejan Pavlović, predsednik Pokreta za Šabac Zeleni Srbije, istakao je koliko je ova biljka štetna, kakve tegobe izaziva, gde se najčešće može naći i na koji način uništiti.
Živka Mirković iz Crne Bare prezentovala je koliko se ona dugo bori sa alergijom na ovu biljku, i predložila na koji način sprečiti širenje njenog polena.