У Шапцу заплењено око 2,8 тона дувана у листу

Припадници Министарства унутрашњих послова у Шапцу запленили су око 2,8 тона дувана у листу и по налогу Основног јавног тужилаштва поднели кривичну пријаву против три особе.
Педесетогодишњи и четрдесетогодишњи мушкарац се сумњиче да су заједно, у 2018. години, набавили 2.776 килограма дувана у листу без одговарајуће документације и складиштили га на две одвојене локације.
Полиција је најпре у околини Лознице, у помоћном објекту у дворишту једног породичног домаћинства које је користио седамдесетдвогодишњи мушкарац а који је двојици осумњичених дао дозволу за складиштење, пронашла 55 бала сушеног дувана у листу, тежине око 1.501 килограм.
Истог дана, у околини Шапца, у гаражи породичне куће педесетогодишњег мушкарца, пронађено је и 1.275 килограма сушеног дувана у листу спакованог у 45 бала.
Против педесетогодишњег и четрдесетогодишњег мушкарца поднета је кривична пријава због постојања основа сумње да су извршили кривично дело недозвољена трговина у саизвршилаштву, док се седамдесетдвогодишњи мушкарац сумњичи за недозвољено складиштење робе.