Uhapšen načelnik PU Šabac i trojica saradnika

ŠABAC – U Šapcu su jutros rano uhapšeni načelinik Policijske uprave u tom gradu Slaviša Spasojević i još trojica njegovih saradnika.
Oni su uhapšeni po nalogu tužilaštva, a na osnovu nalaza Sektora unutrašnje kontrole MUP-a Srbije zbog osnova sumnje da su počinili više zloupotreba u dužem prethodnom periodu.
Svi su uhapšeni ispred svojih kuća u trenutku kada su kretali na posao i biće transportovani za Beograd, gde će biti saslušani.
Spasojević se, inače, već duže vreme nalazi na poziciji čelnog čoveka šabačke policije.
Osumnjičeni se terete da su od decembra 2016. do februara 2017. godine na području grada Šapca, koristeći službeni položaj, nevršenjem službene dužnosti, svesno i voljno, prikrili da je u izvršenju krivičnog dela teška telesna povreda počinjenog decembra prošle godine učestvovao i jedan policijski službenik Policijske uprave u Šapcu.
Postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni sa umišljajem preduzeli više mera i radnji radi prikrivanja krivične odgovornosti tog policajca, nakon što je sektor unutrašnje kontrole podneo krivičnu prijavu u kojoj se on prijavljuje kao saizvršilac ovog krivičnog dela.
Takođe, sumnja se da su uhapšeni rukovodioci Policijske uprave u Šapcu, preduzeli više mera i radnji u cilju prikrivanja krivične odgovornosti tog policajca, a vezano za krivično delo zlostavljanja i mučenja i protivpravnog lišenja slobode za koje se sumnja da ga je počinio novembra 2015. godine na štetu maloletnika.
Izvor: Tanjug