Ухапшен због ратног злочина над Србима

SIPA
Припадник некадашње Армије БиХ Хедин Џамбеговић ухапшен је због ратних злочина над особама српске националности
Припадника некадашње Армије БиХ Хедина Џамбеговића држављанина БиХ, ухапсили су полицијски службеници СИПА, по наредби тужиоца Посебног одељења за ратне злочине Тужилаштва БиХ, преноси Танјуг.
Џамбеговић је осумњичен да је за време рата нечовечно поступао према цивилном становништву српске националности, чиме је починио кривично дело ратни злочин против цивилног становништва, наводи се у саопштењу Тужилаштва.
Како се наводи, од маја до августа 1992. године, након што је из села Црквине одведено у непознатом правцу десет војно способних мушкараца којима се након тога губи сваки траг, Џамбеговић је долазио наоружан у Црквине, најмање 15 пута и континуирано вршио стална физичка и психичка злостављања и застрашивања преосталих цивила српске националности.
Такође, Тужилаштво БиХ води интензивну истрагу против више особа, осумњичених да су у мају 1992. године, из села Црквине одвели 10 мушкараца, који су након одвођења убијени, а за чијим се посмртним остацима још увек трага, напомиње се у саопштењу које преносе локални медији.