Vanredni izbori 31. marta ili 14. aprila, a evo čije ime je u igri za novog premijera!

Vanredni parlamentarni izbori mogli bi da budu održani već poslednje nedelje marta, a drugi datum koji se pominje je 14. april.
List navodi da se u vladajućoj koaliciji iznova priča o izborima i da je zasad u opticaju nekoliko mogućih datuma i varijanti za izlazak na birališta.
Navodi se da, ukoliko se glasa 31. marta, to znači da izbori moraju da budu raspisani već u februaru i u tom slučaju to bi bili prevremeni parlamentarni izbori, a da bi i za 14. april izbori morali da budu raspisani najmanje 45 dana ranije.List piše da navode o skorašnjim izborima prati i tvrdnja da predsednik Srbije Aleksandar Vučić još nije definitivno prelomio da li se izlazi uskoro na birališta. Napominje se da se otuda ostavlja prostor i za nešto kasniji datum, a to je da izbori budu raspisani 31. marta, a da na glasanje građani idu u prvoj polovini maja.
Ovaj dnevnik navodi da, kada je reč o promenama u sastavu vlade, za koju je sasvim sigurno da će glavna stranka i nadalje biti Srpska napredna stranka (SNS), kao najizglednija promena se pominje mesto premijera.
Prema informacijama lista, ukoliko sadašnja premijerka Ana Brnabić bude ipak na drugoj poziciji u vlasti, prema sadašnjem stanju stvari, najviše šansi da je nasledi na funkciji imao bi Siniša Mali, nekadašnji gradonačelnik Beograda, koji je sada ministar finansija.
IZVOR: (Kurir.rs/Tanjug/Blic/Foto: Filip Plavčić)