Vlažni kolovozi,danas pojačan saobraćaj,poslednji dan raspusta!

Posle spojenih uskršnjih i prvomajskih praznika, danas je i poslednji dan prolećnog raspusta za osnovne i srednje škole, što će dodatno dopriniti pojačanom saobraćaju na svim auto-putevima i glavnim magistralnim pravcima, a posebnom onim koji vode ka većim gradovima i naseljenim mestima, saopštio je auto-moto svez srbije.
AMSS upozorava vozače da budu spremni na usporenu vožnju i da budu oprezni zbog vlažnih kolovoza usled kiše.
Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP „Putevi Srbije“, na naplatnim stanicama nema zadržavanja, a Uprava granične policije da ni na putničkim i teretnim terminalima graničnih prelaza na izlazu iz zemlje nema zadržavanja dužih od 30 minuta.
-Đaci osnovnih i srednjih škola u centralnoj Srbiji u ponedeljak 6. maja ponovo se vraćaju u školske klupe, posle prolećnog raspusta.
Učenici su imali predah od deset dana, jer su se na prolećni raspust nadovezali prvomajski praznici. Učenici u Vojvodini od danas su u školskim klupama, jer je za njih prolećni raspust počeo 19. aprila i trajao do 2. maja.
Školska godina za osnovce i srednjoškolce završava se 14. juna, za maturante nešto ranije zbog obaveza oko završnog ispita i prijemnog.
Izvor:Kurir