Vreme da Novak uzme MK

Nole
Novak Đoković i Rafael Nadal u nedelju od 14h igraju finale turnira iz Masters 1000 serije u Monte Karlu, uz direktni prenos na TV B92.U međusobnim okršajima Španac vodi sa 19:14, uključujući i tri poslednja meča, sva tri na šljaci – Monte Karlo, Rim i Rolan Garos prošle godine.
Ipak, Novak je jedan od retkih, možda i jedini, koji je dobijao Rafaela na zemljanim podlogama kada je Španac bio maksimalno spreman – u Madridu i Rimu 2011. godine.
Ukupno, na šljaci Nadal vodi sa 12:2 u pobedama, a poslednjih deset njihovih duela bili su finala. Nadal je osam puta u nizu osvojio titutlu u Kneževini, a u dosadašnjem toku turnira savladao je Marinka Matoševića, Filipa Kolšrajbera, Grigora Dimitrova i Žo-Vilfreda Congu.
“Ako vam nije poseban osećaj kada igrate finale u Monte Karlu, onda bolje idite kući, igrajte golf i idite na pecanje. Igrali smo mnogo važnih mečeva, uvek je posebno igrati sa igračem poput Đokovića. On me tera do krajnjih granica, to je jedini način da imate šanse da pobedite. Moram da igram bolje nego u prethodna dva meča kako bih pobedio, moram da budem agresivniji”, kaže Nadal.