Вулин: Новац за лечење деце уместо за НВО

Aleksandar Vulin konferencija
Министар за рад Александар Вулин одлучио да два милиона евра намењених конкурсу за невладине организације из буџета буду уплаћени Фонду за лечење ретких болести деце.
Министар за рад Александар Вулин истиче да је новац намењен конкурсу за невладине организације отишао на боље место, преноси Бета.
„Паре су отишле на боље место, биће више могућности да неком ‘шврћану’ дамо шансу за бољи живот. Сигуран сам да ће родитељи деце бити захвални Влади Србије“, рекао је Вулин на конференцији за новинаре у Београду.
Нада се да ће то подржати и Министарство финансија.
„Ова прича је за мене завршена, али не и за Државну ревизорску институцију. Она ће рећи да ли је било злоупотреба у давању НВО и на конкурсу. Сваки папир мора да се прегледа“, истиче Вулин.
Додаје да је одлуком о пребацивању новца за лечење деце поступио као човек, а не као министар.
Вулин наводи да не би требало бринути за кориснике социјалних давања, јер 93,66 одсто буџета Министарства рада чине социјална давања, а буџет је огроман и једино социјална давања нису смањена.
Упитан о могућој реакцији ЕУ, Вулин је одговорио да је он још увек министар у Србији и да је реч о новцу из буџета Србије, а не ЕУ.
Додаје и да би адвокати у штрајку требало да се обрате Агенцији за мирно решавање спорова.
„Агенција је решила пет штрајкова, прекинута је блокада међународног железничког саобраћаја, прекинут је штрајк у Прокупљу и прекида се штрајк у Ђердапу“, поручује Вулин.