XXXVI (36.) sednica Skupštine opštine prekinuta posle treće tačke dnevnog reda

12647792_10207721271581819_1761094023_n
Na samom početku 36.sednice Skupštine opštine Bogatić došlo je do pauze od sat vremena. Povodom toga razgovarali smo sa Aleksandrom Ilijašević odbornikom ispred Nove Srbije.
Aleksandar Ilijasevic 1
Odbornik Dragan Marković ispred Demokratske stranke je rekao da sednica još nije ni počela, nije usvojen dnevni red i da po zakonu predsednik SO nema pravo da da pauzu od sat vremena.
Dragan Markovic
Pauza je trajala više od sat vremena, Aleksandar Vuković je ušao u salu posle sat ipo vremena i kada smo očekivali nastavak sednice predsednik Skupštine je zatražio da se sednica prekine i bude nastavljena sledeći ponedeljak, tada su se odbornici pobunili, jer po kvorumu sednica treba da se nastavi sa prisutnim odbornicima. Sednica je nastavljena, zamenik predsednika Skupštine opštine Bogatić Svetislav Rakić je nastavio sa daljim radom. Usvojen je nov dnevni red od 16 tačaka. Prva tačva dnevnog reda predlog rešenja o razrešenju predsednika SO Bogatić Aleksandara Vukovića člana Grupe građana „Pozitivna Mačva“ usvojena je većinom prisutnih odbornika. Poslušajte sada šta je Aleksandar Vuković sada već bivši predsednik SO Bogatić rekao za radio Nešvil.
Aleksandar Vukovic
Druga tačka dnevnog reda predlog rešenja o imenovanju člana predsednika Skupštine opštine Bogatić je takođe usvojena, a odbornici su većinom odlučili da novi predsednik SO Bogatić bude Aleksandar Ilijašević odbornik ispred Nove Srbije.
Aleksandar Ilijasevic 2
Novi predsednik Skupštine opštine Bogatić je nastavio dalje sa radom a treća tačka dnevnog reda bila je predlog rešenja o razrešenju dva člana opštinskog veća Miroslava Erića i Dragoslava Josipovića, i ona je usvojena, a onda je novi predsednik SO Bogatić prekinuo 36.sednicu i zakazao nastavak sledećeg ponedeljka 8.februara sa početkom u 10h.