Za Američki san moraš biti gladan…

dusan 1
I dok drugi žude i nadaju se, Jovan Soldatović(23) iz Šapca živi „Američki san“!
Ovaj uspešni mladi preduzetnik ekskluzivno za Zorainfo otkriva identitet osobe zbog koje danas na isti način pomaže drugima, priča o sudbinskim susretima, planovima za zapošljavanje u Srbiji, kao i o tome kako je to kad Srbin upošljava Amerikance.
„Za uspeh je neophodno da postoji volja, želja i „glad“! Glad za nečim – žudnja. Ako nemaš „glad“, ni u Americi ni u Srbiji ne postojiš. Što više želiš, bolje je. Ništa od ovoga ne bih uspeo da nisam istinski želeo i borio se da to ostvarim. Sada živim svoj san i pokušavam da drugima pomognem da uspeju“, u jednom dahu izgovara ovaj mladić.Naime, Jovanova istorija preduzetništva počinje, sad već davne 2006. godine, kada je napravio svoj prvi proizvod – website i zarađuje prvih 150 dolara u životu. Gladan znanja i dokazivanja u prvoj godini srednje škole osniva firmu „Legion Studio“ koja se vodi na njegovog oca, zbog godina i bavi se web dizajnom i izradom sajtova. Firma nakon 7 godina evoluira prateći Jovanov „rast“ i „glad“. Treći odlazak je u svakom pogledu bio srećan jer Jovan dobija radnu vizu i radeći u Detroitu u kompaniji Media Genesis, pored pozicija, stiče i poznanstvo sa sadašnjom suprugom, Nišlijkom Ivanom Knežević, koja u pokušaju da nađe sreću u poslu, nalazi i u ljubavi. Tako dvoje mladih i perspektivnih ljudi načinju “Američku pitu”, a rezultati će tek uslediti.Jovan i Ivana imaju i Akademiju u Šapcu koja omogućava budućim sanjarima američkih snova da nakon 3 meseca steknu neophodna znanja i nakon toga odu i okušaju sreću na “američkom ruletu”. Do sada su u saradnji sa niškom agencijom “Inspirit” mahali 40 puta pred poletanje aviona svakom od polaznika.
“Želja mi je da pomognem drugima, da ih usmerim, da pomognem Srbiji i odužim se na isti način kako je mene usmerio Majkl Gec. Planiramo da ispred oba Soldatech-a nastupamo na privrednim sajmovima u Zagrebu i Moskvi jer nam je i rusko tržište više nego interesantno za posao.”
I dok se okupljeni za susednim stolom bave mobilnim aplikacijama iz puke dosade, ovaj mladić ih kreira. Pitam se da li je gladan jer mu ne krče creva. Istina je negde tamo – verovatno u Americi!

Zato, pazite šta sanjate – možda vam se i ostvari!
Izvor: Zorainfo