Zapošljavali radnike, a sada plaćaju i sastavljanje završnog računa!

Više puta smo u Dnevniku Radio Nešvila kritikovali rasipanje budžetskih para koje sprovodi aktuelna vlast predvodjena predsednikom opštine Slobodanom Savićem, koji je i pred zakonom odgovoran za izvršenje budžeta.

Aminujući prekomerno zapošljavanje članova Demokratske stranke, kao i ostalih stranaka iz vladajuće koalicije, predsednik je sačuvao svoju fotelju i istovremeno bezobzirno zavukao ruku u opštinsku kasu isplaćujući zarade tih radnika. Najdrastičniji primeri neracionalnog zapošljavanja su Biblioteka “Janko Veselinović”, Turistička organizacija i Direkcija za poljoprivredu i selo.
Prilikom zapošljavanja, na odredjeno vreme ili u stalni radni odnos, bilo je najbitnije da se stranački ljudi udome i legnu na državne jasle, tako sačuva vlast, a najmanje bitno koliko će to koštati i kakve će rezultati dati

Prošle sedmice ispostavilo se da u Biblioteci, Turističkoj organizaciji i Direkciji za poljoprivredu i selo nema osposobljenog stručnog radnika za sastavljenje godišnjeg izveštaja. Zbog toga je, ni manje ni više, predsednik primoran da se angažuje i oko pronalaženja stručnjaka koji će uraditi završni račun.
 Naravno, ovaj posao niko neće uraditi besplatno. Predsednik i to mora da plati iz opštinskog budžeta.

U skladu sa Zakonom o dostupnosti informacijama od javnog značaja, tražićemo od predsednika opštine Bogatić podatke o tome kome su povereni poslovi izrade završnog računa za Narodnu biblioteku “Janko Veselinović”, Direkciju za poljoprivredu selo i Turističku organizaciju.
Takdoje, interesuje nas koliko će za ove poslove biti plaćeno i sa kojih budžetskih pozicija.
Razbacivanje budžetskim sredstvima je osvedočeni manir predsednika opštine i njegovih saradnika. Podsetimo, prošle godine vladajuća koalicija sa predsednikom Savićem je samo za reprezentaciju i gorivo potrošila 5 miliona dinara.