Zaseda SNS, zatvoreno za javnost

SNS
Sednica GO SNS o sporazumu Beograda i Prištine postignutom u Briselu, počela je u Beogradu, ali je su članovi odobra odlučili da ona bude zatvorena za javnost.Na početku sednice, predsednik SNS-a i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će na sednici biti analiziran sporazum sa Prištinom koji je potpisan u petak u Briselu.
Sednici prisustvuje i šef kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin iz Pokreta socijalista, koalicionog partenra SNS-a.
Vučić je rekao i da će GO danas raspravljati i o političkoj situaciji u Vojvodini.
Novinarima je u Centru „Sava“, gde se održava sednica GO SNS, rečeno da će im po završetku sednice biti saopštena odluka.
Potpredsednik stranke Nebojša Stefanović izjavio je Tanjugu pred početak sastanka da će Glavni odbor stranke doneti odluku o tome kakav će stav stranka zauzeti prema predloženom sporazumu.
„Nakon toga očekujem sednicu vlade, a da li će ona biti održana danas ili sutra zavisi od toga kako bude odlučio permijer Srbije Ivica Dačić“, izjavio je Stefanović.
Stefanović, koji je i predsednik Narodne skupštine, rekao je da će posle toga organizovati konsultacije sa šefovima poslaničkih klubova kako bi se dogovorila dinamika kada će to što bude odlučila vlada doći na dnevni red.
Prema njegovim rečima, biće odlučeno i kada bi se pregovarači mogli naći pred poslanicima da objasne, u skladu sa rezolucijom koju je parlament doneo, tok pregovora i šta je to što je vlada prihvatila ili odbila.
O sporazumu koji je parafiran u petak u Briselu odlučuje i Predsedništvo Socijalističke partije Srbije, takođe članice vladajuće koalicije, čiji je lider premijer Ivica Dačić.