Životna priča Leane Lukić – Doktor Goran Maletić i njegova „stručnost“

Ostala sam u drugom stanju u novembru mesecu prošle godine. Kao svog ginekologa izabrala sam Gorana Maletica kod kog sam počela privatno da idem svaki mesec i uredno platim 2500 hiljade za ultrazvuk koji se obavi za 5 do 10 minuta najviše.
Bilo mi je čudno da jedan ginekolog trudnici ne izmeri težinu i pritisak koji u trudnoći ako je visok može biti i te kako opasan po majku i dete. To sam sama kući radila. Svaki put kad bih došla delovao je moglo bi se reći nezainteresovano , u smislu kao da ne zna šta se dešavalo na prošlom pregledu. Kao terapiju dobila sam da pijem utrogestan 100 mg , naravno nije mi ni rekao kad da prestanem da pijem dok ga JA nisam podsetila a mislim da to nije na meni.
Moj pakao kreće 25.jula kad sam dobila jake glavobolje i na jedno oko sam slabo videla jedno 20 minuta. Njega sam pozvala i uputio me kod neurologa kod kog sam kasnije i otišla, toj ženi ne mogu imena da se setim ali ordinaciju ima na Kamičaku odmah posle Nove robne kuće. Ona me je „ofrlje“ pregledala, samo pritisak i da gledam levo desno i za to uzela 3000 dinara. Nije mi gledala ono dno što je bilo neophodno.
Moja sestra koja je student medicine bila je jako zabrinuta jer je postojala mogućnost da imam pritisak u glavi koji pritiska mozak (ne znam stručni naziv). Ja sam u međuvremenu ponovo nazvala Maletica koji je rekao da pijem nešto protiv bolova pa ako ne prestane da odem u bolnicu i da će me NEKO primiti, a živi pet minuta od te bolnice i bilo mu je teško da dođe.
Moja majka koja inače u Rumi živi pozvala je tamo ginekologa koji joj je rekao da sam ja hitno za bolnicu i da može doći do epilepticnog napada i da taj pritisak u glavi i ta celodnevna glavobolja nije bezazlena. Kao hitan slučaj primljena sam u porodiliste u Sremskoj Mitrovici gde su me zadržali, gde je odmah to veče došao neurolog da me pogleda, dobila inekciju od koje je glava u roku pet minuta prestala da boli.
To je bio ponedeljak a u sredu su rešili da me porode. Sve je ispalo u redu zahvaljujuci stručnosti ginekologa i njihovoj predanosti pacijentu. Mogu samo da kažem da od čistačica, sestara,pedijatriskih sestara,babica i doktora ne zna se ko je ljubazniji, i hvala im jer da tamo nisam otišla ko zna sta bi bilo sa mnom i mojom bebom.
A gospodin Maletic se nije udostojio da me pozove da vidi šta se desilo, jesam li živa , ma apsolutno ništa a dok je novac dobijao znao je da pozove ako slučajno ima moj propušten poziv. I sigurna sam da mu nije bilo dosta devet meseci što ga plaćam već je hteo još novca ali mislim da se čast te vrste dobija na kraju kad se posao uspešno obavi. Nikom ga ne bih preporučila.
A ja sam odlučila da od sad idem van Sapca kod ginekologa na one klasične godišnje preglede jer smatram da ovde ginekolozi ne obavljaju svoj posao kako treba, malo malo pa čujem da se neka žena na nekog žali zato žene ako ste u mogucnosti bežite odavde.
Prvi put sam se porodila u Sremskoj Mitrovici kao i ovaj treći a drugi u Šapcu. Taj drugi put je bilo prošle godine u avgustu i još tad sam videla da ne može da se poredi sa Mitrovicom. Pustili su me da se mucim od 22 -10:50, da sam konj ne možeš te bolove izdržati toliko dugo. Nisu hteli ništa da mi daju da brže dođe do porođaja, recimo indukciju ili bar epidural da se ne mucim ako već sporo ide. Obe babice u dežurstvu odu da spavaju i pogase svetla i nema ih po dva – tri sata.
Pitam se samo šta da dođe do porođaja, jel žena treba sama to da obavi ili stručno lice koje treba da je uz trudnicu a ne negde na spavanju. Sto je najgore ne znaš ni gde su pa da odeš po njih
izvor:moj Šabac