Ивановић почео штрајк глађу

Оливер Ивановић почео је штрајк глађу у притвору у Приштини, тражећи да му се омогући премештање у притворску јединицу у Косовској Митровици.Лидер Грађанске иницијативе СДП Оливер Ивановић започео је штрајк глађу у притворској јединици у Приштини, потврдио је његов бранилац, адвокат Небојша Влајић.Претпретресни судија Основног суда у Косовској Митровици данас је продужио притвор Драгољубу Делибашићу за два месеца.
Према речима Небојше Влајића, једини Ивановићев захтев је да му се омогући премештање из притворске јединице у Приштини у притворску јединицу у Косовској Митровици.
„Данас сам у притворском центру у Приштини посетио мог брањеника, господина Оливера Ивановића. Он ме обавестио да је ступио у штрајк глађу са једним јединим захтевом да из притворског центра у Приштини буде премештен у притворски центар у Косовској Митровици“, казао је Влајић Танјугу.
Влајић је додао да је након три поднета предлога за његов премештај у Косовску Митровицу која су одбијена, а неки од њих нису ни разматрани, ово једино што је Ивановић могао да учини како би заштитио своја права.
Издржавањем притвора у Приштини озбиљно су угрожени безбедност и здравље Оливера Ивановића, рекао је Влајић.
„Смештен је у притворској јединици у Приштини, у граду где не живи његова породица и где су сви ухапшени али и сви стражари Албанци“, нагласио је Влајић.
Грађанска инцијатива СДП саопштила је да ће предузети кораке, који можда неће бити у складу са Бриселским споразумом, ако се Оливеру Ивановићу не укине притивор и не омогући одбрана са слободе.
„Упозоравамо међународног тужиоца, судију, Еулекс, управника Притвора, и остале институције да ће сносити сву одговорност за последице које могу настати“, наводи СДП.
СДП истиче да је о мерама које планира да предузме обавестила јавност и све међународне представнике на Косову и Метохији, а пре свих Европску комисију и амбасадоре на Косову и Метохији.
Претресни судија Основног суда у Митровици 27. фебруара одредио је продужење притвора Ивановићу за још два месеца.
Ивановић је ухапшен 27. јануара, а терети се да је учествовао у наводним ратним злочинима из 1999. године и послератним инцидентима из 2000. године, укључујући тешко убиство.

Nešvil media-Impresum

Nešvil media-proizvodnja medijskih sadržaja

Gl.i odg.urednik:Nebojša Ković

Medij je upisan u Registru medija pod brojem

IN001155  MB:66389197 PIB:112840482

TR:200-3442650101882-03

Adresa: Mike Vitomirovića br.145D, 15350 Bogatić

Telefon: 065/902-92-00

E-mail: [email protected]

Web: www.nesvil.com