Skandalozne optužbe odbornika Milenka Lackovića

Raspravu o predlogu budžeta za 2013. godinu, na poslednjoj sednici Skupštine opštine održanoj u petak, obeležile su kritike opozicije, odnosno odbornika Socijalističke partije Srbije koja nisu glasali za budžet i polemika sa predsednikom opštine Bogatić Slobodanom Savićem.
Raspravu i polemiku, koji su tekli dostojanstveno, u duhu parlamentarizma, sa konstruktivnim predlozima i argumentima, narušio je Milenko Lacković, odbornik Demokratske stranke. On je, ničim izazvan, istina bez direktnog spominjanja imena, ali sa jasnom aluzijom, podsetio na tragičnu smrt Gordane Vuković, direktorke Predškolske ustanove „Slava Ković“, u februaru prošle godine.

Poslušajte šta je, nakon što je izašao za govornicu posle Živana Jakšića, odbornika SPS, rekao Milenko Lacković, i šta mu je odgovorio Nenad Beserovac, odbornik SPS, dok predednik Skupštine opštine Aleksandar Ilijašević nije smatrao neophodnim da kao predsedavajući reaguje:
Lackovic-i-Beserovac-o-Goci.mp3
Sačekavši da se Lacković vrati u skupštinsku salu, za govornicu je izašao Živan Jakšić i ovako odgovorio kolegi Lackoviću:
Zivan-o-Goci.mp3
Odbornici vladajuće koalicije, inače, nisu ni jednu jedinu reč progovorili o predlogu budžeta, izuzimajući grube kvalifikacije i ružne aluzije na pokojnike koje je izrekao odbornik Milenko Lacković, a koje i nemaju veze sa budžetom.