Održane tradicionalne "Božićne konjičke trke"

Najradosniji hrišćanski praznik – Božić, i ove godine okupio je na hipodromu Konjičkog kluba „Mačvanin“ u Bogatiću najveće zaljubljenike konjičkog sprota. Prema procenama organizatora, ovom uzbudljivom dogadjaju prisustvovalo je izmedju četiri i  pet hiljada ljudi.

Stari Mačvani pamte kada su konjičke trke orgnaizovane u dana kada se svadbovalo, po sokacima i ulicama, a od osnivanja Konjičkog kluba „Hajduk Stanko“ i na hipodromu u Bogatiću. Posetioci su danas na hipodromu videli i kako će izgledati novo zdanje ovog sportskog objekta i pohvalno su govorili o namerama opštinskog rukovodstva da konjičkom sportu vrati stari sjaj.

Trke-1.mp3

Na Božićne trke, iz Brodareva su stigla četiri grla i oko četrdeset ljubitelja konjičkog sporta. Ispostavilo se da su njihovi konji najspremniji, jer su odneli pobede u glavnim galopskim trkama. Pre izlaska na stazu, o spektaklu na hipodromu u Bogatiću razgovarali smo sa Fahrudinom Nikolićevcem iz Brodareva.

Trke-3-Fahrudin-Nikolicevac.mp3

Trener pobedničkih grla  Vladan Rosić iz Glušaca danas je bio najsrećniji. Dva grla , Juhu i Engles call, koja su u treningu u njegovoj štali, odnela su pobede uz koje je sledovao pehar i novčana nagrada.  Sa Vladanom Rosićem smo razgovarali pre trka.

Trke-2-Vladan-Rosic.mp3

Dve galopske trke i jedna u sulkama na stazi dugoj 600 metara bile su veoma uzbudljive. Najbrža glra u galopskim trkama je  jahao jedan od najboljih džokeja  Tika Vujković. U narednom prilogu čućete deo atmosfere sa hipodroma, šta su posle trke rekli džokej Tika Vujković i vlasnici najbržih konja.

Trke-3.mp3

Osim gledalaca, zadovoljni su i organizatori. Svoju ocenu današnjeg programa u izjavi za Dnevnik Radio Nešvila dao je Radovan Teodorović, zamenik predsednika Opštine Bogatić

Trke-4-Rade-Teodorovic.mp3

Dodajmo, na kraju, da su organizatori Božićnih konjičkih trka bili Konjički klub „Mačvanin“ i Opština Bogatić, a pokrovitelji Direkcija za poljoprivredu i selo opštien Bogatić i grad Šabac.