BG: Sudar vozova, 22 povređena

VozDva putnička voza sudarila su se oko 13.30 u tunelu Tošin bunar u Beogradu. Povređena su 22 putnika, među kojima i jedno dete, a povrede su uglavnom lakše.Kako je za B92 rečeno u Hitnoj pomoći, povređeni su zadobili lakše prirode, niko nije životno ugrožen, ali jedna osoba je zadobila prelom noge.
Kako je rečeno za B92, sudar se dogodio zbog kvara na vozu koji je išao ka Šidu, zbog čega je na njega u tunelu otpozadi naletela putnička kompozicija koja saobraća na liniji Beograd – Novi Sad.
Nadležni u Železnicama nisu stigli da reaguju nakon kvara i nekoliko minuta kasnije došlo je do udesa.
Od 22 povređene osobe, šest ima „dublje povrede glave“ i oni su prebačeni u Urgentni centar. Sedmoro povređenih ima ortopoedske povrede i oni su prebačeni u KBC Zemun, kao i još jedna osoba sa povredom glave. Ozbijlnije povrede ima samo mašinovođa, rekli su u Urgentnom centru.
Verovatno niko od putnika neće biti zadržan na bolničkom lečenju.
Pomoć povređenima na licu mesta ukazivalo je šest ekipa Hitne pomoći, koje su bile sa obe strane tunela u kojima je bio zaglavljen jedan od vagona.
„Povređenima se pomoć ukazivala van tunela zbog povećane koncentracije ugljen-monoksida i slabe vidljivosti u tunelu“, rekla je Nada Macura.