Biciklom kroz Mačvu 2016-Biciklijada u nedelju 14. avgusta…

Zeleni Srbije Bogatić zajedno sa Turističkom organizacijom opštine Bogatić, organizuju treću po redu Biciklijadu „Biciklom kroz Mačvu 2016“, drugi put u sklopu hajdučkih večeri. Promovisaćemo zdrave stilove života, povratak prirodi i očuvanje životne sredine kroz organizaciju biciklijade, i nastavljamo našu višegodišnju borbu za BICIKLISTIČKE STAZE na teritoriji opštine. Za učesnike nema ograničenja u pogledu godina starosti, deca mlađa od deset godina moraju dođi u pratnji roditelja.
Biciklijada će se održati u nedelju 14. avgusta sa početkom u 11h. Okupljanje i upisivanje učesnika će početi od 10h na platou OŠ u Bogatiću.
Voziće se seoskim ASFALTIRANIM putevima, putem Bogatić – Sovljak (u Etno parku Sovljak pravimo pauzu od 60 min., gde ćemo imati osveženje i upoznati se sa znamenitostima parka), nakon pauze put nastavljamo ka centralnoj manifestaciji Sovljak – Glogovac – Banovo Polje – Crna Bara, gde se i završava bicikiljada. DUŽINA TRASE JE OKO 22 km. Po dolasku u Crnu Baru nastavljamo druženje, za sve učesnike je obezbeđen obrok i piće.
Nakon toga učesnici koji se ne budu uputili svojim kućama, mogu uživati u drugim događajima kao što su Mačvanska svadba i naticanje za harambašu, koncertu…
Sa prvih STO učesnika obezbedili smo majice… Takođe, tu su i mnogobrojne nagrade: bicikl, naocare, pumpa, zadnje i prednje svetlo, sajla za vezivanje, kaciga, rukavice i boca za vodu.
Biciklijadu će obezbeđivati policijska pratnja i obezbeđenje, a sve to će biti praćeno i kamerama TV ekipe.
Prošle godine biciklijada je brojala oko 150 učesnika, HAJDE DA OVE GODINE OBORIMO REKORD .