Bruka "teška" 50.000 dinara!

Organizator ovogodišnjih Božićnih konjičkih trka i jedan od sponzora – grad Šabac koga je predstavljao zamenik gradonačelnika Nemanja Pajić obrukali su se za 50.000 dinara!
Sponzor trke “Badnje veče”, grad Šabac pobednicima još uvek duguje obećane nagrade. Reč je o ukupnom iznosu 50 000 dinara koje vlasnici četiri prvoplasirana grla, kako su nam potvrdili, još nisu primili.
Vlasnici grla koji još čekaju nagrade nerado komentarišu ovu bruku. Oni, kao istinski zaljubljenici u konjički sport samo kažu da se osećaju poniženo i uvredjeno. To što su sa staze u Bogatiću otišli praznih džepova i sa izneverenim obećanjima ide na čast zamenika gradonačelnika Šapca i lidera pokreta “Zapadna Srbija”.
Mladi političar, izgleda, mnogo voli da pozira i da se reklamira. Na hipodromu u Bogatiću važno se šepurio, uručio pehar vlasniku pobedničkog grla i – nestao.
Na zaprepašćenje ogromnog broja ljudi, Božićne trke su (zlo)upotrebljene za besplatno reklamiranje “Zapadne Srbije” i Nemanje Pajića, koje je komentator bezbroj puta spominjao i pozdravljao. Em nisu platili reklamu, em su ostali dužni nagrade!
Da li će narednog trkačkog dana biti saopštena istina – da vlasnicima pobedničkih grla nisu isplaćene nagrade?
Bahat i neodgovoran potez sponzora, grada Šapca, koga je predstavljao Pajić, ne amnestira od odgovornosti organizatora – KK “Mačvanin” i Radovana Teodorovića, zamenika predsednika Opštine Bogatić koji je postao “alfa i omega” budućeg projekta hipodroma. Greška je što se od sponzora novac nije tražio unapred i nije prihvatljivo opravdanje: Šabac nije uplatio.
Šteta što je ovim sramnim potezom zamenika gradonačelnika grada Šapca i lidera Zapadne Srbije pala senka na izuzetan sportski dogadjaj koji je i ove, kao i ranijih godina, pratilo više hiljada ljubitelja konjičkog sporta.