Koliko je koštalo "hajdukovanje"?

Već smo vas obavestili da smo na osnovu Zakona o dostupnosti informacijama od javnog značaja od opštinske uprave Bogatić dobili nepotpune podatke o troškovima manifestacija “Hajdučko veče”, organizovane prošle godine. Umesto kopija faktura i ugovora dostavljene su nam analitičke knjigovodstvene kartice i to tek posle rešenja poverenika za informacije od javnog značaja.
Zbog toga smo uložili žalbu povereniku, sa zahtevom da nam se dostave kopije ugovora i fakture za troškove, s obzirom da se iz kartica ne može videti da li su prikazani troškovi ukupni pošto su plaćanja obavljena sa različitih budžetskih pozicija.
U medjuvremenu smo, na naš zahtev, od Turističke organizacije opštine Bogatić u kratkom vremenu dobili odgovor na pitanje o troškovima organizacije Hajdučkih večeri koji se odnose na autorske honorare, troškove angažovanja estradnih umestnika, instalaciju bine, scene, ozvučenja i rasvete, kao i troškove reprezentacije.
U odgovoru koji je potpisao direktor navodi se da Turistička organizacija nije imala nikakvih troškova, osim 2000 dinara za dnevnice isplaćene radnici ove organizacije za angažovanje na promociji manifestacije.
U odgovoru se ističe da sredstva za realizaciju manifestacije “Hajdučko veče” obezbedjuje opština Bogatić, koja i jeste zvanični organizator. Turistička organizacija je deo organizacionog odbora koji je na nju preneo odredjene obaveze i zadatke u pogledu same organizacije, uključujući i samo mali deo finansijskih obaveza.
Na osnovu ovog odgovora zaključujemo da su troškovi Hajdučkih večeri finansirani potpuno iz opštinskog budžeta.
Ako budemo dobili kopije dokumenata, saznaćemo i koliko je ukupno koštalo prošlogodišnje “hajdukovanje” na Drini.