Dačić: Nema fatamorgane na Kosovu

DACIC-INTERVJUPredsednik Vlade Ivica Dačić izjavio je da ni Srbi ni Albanci na Kosovu ne treba da „prave fatamorgane“ da je moguće drugačije rešenje od briselskog sporazuma.Osvrćući se na najave predstavnika Srba sa severa KiM da neće učestvovati na predstojećim lokalnim izborima, Dačić je rekao da Srbi ako žele sebi dobro, treba da proces normalizacije drže u svojim rukama a ne da im se on nameće spolja i da je svaka druga odluka protiv srpskih interesa.
„Srbija stoji iza interesa srpskog naroda na KiM ali se načini borbe moraju vremenom menjati. Zid stoji gde stoji, imamo li još srpskih glava za razbijanje i možemo li zid razbiti tako, ili ćemo ga zaobići“, rekao je Dačić.
Ovaj proces, kako je rekao, može da uspe samo ako Srbi u njemu učestvuju, a on je u ovom trenutku jedini način da Srbi na KiM reše probleme sa kojima se suočavaju.
„Zar im nisu dovoljni primeri sa drugih krajeva bivše Jugoslavije? Ne treba praviti fatamorgane da je moguće drugačije rešenje, to ne treba da rade ni Albanci ni Srbi“, poručio je Dačić u izjavi novinarima u Palati Srbija.