"Ponosni na borbu protiv fašizma"

sastanakTomislav Nikolić istakao da je Srbija ponosna na doprinos borbi protiv fašizma i da „nikada neće zaboraviti one koji su doprineli da se Evropa oslobodi zla“.Predsednik je, tokom razgovora sa delegacijom SUBNOR-a, rekao da je Srbija u prošlom veku pružila mnogo primera kako se voli sloboda, bilo da je reč o suprotstavljanju austro-ugarskom imperijalizmu 1914, borbi protiv nacizma i fašizma od 1941. godine ili dešavanjima tokom sukoba devedesetih godina, saopštila je predsednikova Služba za saradnju s medijima.
„I u 21. veku potrebno je da u našem narodu traje ideja borbe za slobodu, jer je takav duh, duh slobodarstva- razlikovanja dobra i zla, utkan u srž civilizovanog, pristojnog sveta, što je Srbija nebrojeno puta u svojoj istoriji i dokazala“, rekao je Nikolić.
Delegacija SUBNOR-a zahvalila se predsedniku Srbije na pozivu za sastanak, na šta, kako su rekli, nisu bili navikli od bivših administracija tokom prethodnih 12 godina.
Oni su informisali predsednika Republike o radu svoje organizacije i saglasili se sa potrebom da se antifašistički duh i tradicija neguju i ubuduće među građanima naše zemlje. Takođe, oni su podržali nastojanja naše države da se pronađe rešenje problema Kosova i Metohije, kao i sporazum koji je postignut u Briselu 19. aprila, navodi se u saopštenju.