Grekulović na čelu Žandarmerije?

ZandarmerijaSrđan Grekulović, sadašnji načelnik Policijske uprave Niš biće novi komandant Žandarmerije, saznaje „Politika” iz dva nezvanična izvora u MUP-u Srbije.Grekulovića će u narednih nekoliko dana na to mesto predložiti Milorad Veljović, direktor policije.
Ostaje još da direktorov predlog prihvati Ivica Dačić, premijer i ministar unutrašnjih poslova Srbije, koji bi trebalo da na papir sa Grekulovićevim imenom stavi svoj pečat i potpis.
Potvrdu ali ni demanti ove nezvanične informacije nismo juče uspeli da dobijemo od direktora Veljovića, jer nije odgovarao na naše pozive ni poruke.
Grekulović je, podsetimo, kao čovek od Veljovićevog poverenja u martu postavljen za načelnika niške policijske uprave. On je svojevremeno bio komandant beogradskog odreda Žandarmerije, zamenik komandanta Žandarmerije Srbije, a godinu dana, od 2008. do 2009. godine i vršilac dužnosti komandanta ove jedinice. Na toj funkciji nasledio ga je sada već bivši komandant Bratislav Dikić, koji je sa ovog mesta nedavno smenjen.