Eštonova se sastala sa Morsijem

EstonVisoka predstavnica EU Ketrin Ešton sastala se sinoć sa svrgnutim egipatskim predsednikom Mohamedom Morsijem s kim se zadržala u dvosatnom iscrpnom razgovoru.Njena portparolka Maja Kocijačič nije navela gde su razgovorali Ešton i Morsi, prenela je agencija Rojters.I visoki egipatski zvaničnik potvrdio je za AFP da se sinoć Ešton uputila da poseti svrgnutog lidera koji nije viđen u javnosti od 3. jula, kada je u vojnom puču zbačen s vlasti i odveden na nepoznatu lokaciju.
U Kairu su, u međuvremenu, Morsijeve pristalice nastavile sa protestima uprkos upozorenjima privremene vlasti da ne prekoračuju prava na miran protest. Koalicija egipatskih islamista, koja se ranije sastala sa Ketrin Ešton, poručila je visokoj predstavnici EU da će se protesti nastaviti dok se svrgnuti predsednik Mohamed Morsi ne vrati na vlast.
„Koalicija je potvrdila da egipatski narod neće otići sa ulica i trgova dok se ustavni legitimitet ne vrati“, navedeno je u saopštenju posle sastanka, prenela je agencija AFP.
Tenzije su u Egiptu porasle, od kada je ubijeno preko 80 pro-Morsijevih pristalica u Kairu i širom zemlje pre tri dana.