HELIKOPTERI NADLEĆU NIŠ, GRAĐANI PRISTIŽU NA PARADU!!!

Sve je spremno za veliku vojno-policijsku paradu „Odbrana slobode“ u Nišu na kojoj će biti prikazane najviše sposobnosti Vojske Srbije i policije.
Na Bulevaru Nikole Tesle, na kojem će biti održana parada postavljene su zaštitne ograde, a veliki broj građana već je pristigao kako bi pratili spektakl.
Najviše mere bezbednosti su preduzete kako bi parada protekla po planu, a helikopteri već nadleću teren.
U 11 sati počeće prikaz u kojem će učestvovati 4.000 vojnika i policajaca, kao i oko 300 vozila i 40 letelica.
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovnik Milan Mojsilović, izjavio je danas da će na paradi u Nišu srpska vojska i Ministarstvo odbrane pokazati odlučnost i sposobnost da ispune svoju funkciju prema državi i narodu.
Mojsilović je u izjavi za RTS pojasnio da je specifičnost današnje parade u Nišu što će u 27 pešadijskih ešalona biti spojeni iskustvo i mladost.
„Prvi put će veterani iz Vojske Jugoslavije i Vojske Srbije biti u stroju s mladima. Šaljemo poruku da oni imaju mesta, mi između sebe kažemo da moramo da brinemo o ljudima“, rekao je načelnik Generalštaba.
Vojska Srbije i Ministarstvo odbrane žele da prikažu „odlučnost, sposobnost, opredeljenost i ukupan odnos Ministarstva odbrane prema državi, da kroz opremljenost sredstvima iskažemo nepokolebljivu funkciju ka narodu, kao nekada u prošlosti“, naglasio je Mojsilović.