VREME JE ZA NOVE TEHNOLOGIJE!

Na 63. međunarodnom sajmu tehnike i tehničkih dostignuća, koji će se održati na Beogradskom sajmu od 21. do 24. maja, biće predstavljeno više od 600 izlagača iz oko 30 zemalja, saopštili su danas organizatori.
U pet hala Beogradskog sajma, pod sloganom „Vreme je za nove tehnologije“, svoja tehničko-tehnološka ostvarenja demonstriraće i promovisati proizvodne i projektantske kompanije, naučno-istraživačke i obrazovne institucije, start-up projekti i inovativni pojedinci.
Na sajmu će premijerno nastupiti izlagači iz Finske i nekoliko uvozno-izvoznih kompanija iz Egipta, a nacionalne izložbe i grupne nastupe imaće izlagača iz Češke, Austrije, Slovačke, Slovenije i Turske.
Ključna izlagačka tematska oblast na sajmu i ove godine je globalni tehnološki trend – promocija Industrije 4.0 kroz digitalne tehnologije, kompletnu digitalizaciju svih proizvodnih procesa i poslovno umrežavanje, navedeno je u saopštenju.Najviše izlagača dolazi iz oblasti numeričkog upravljanja mašinama alatkama (CNC), potom industrijske elektronike i mernih uređaja, te termotehnika i elektroenergetika.
Izlagači će na sajmu predstaviti više od 100 inovacija i noviteta, najviše iz sektora 3D tehnologije, robotike, CNC mašina, primene laserskih tehnologija, obrade plastike, automatizacije proizvodnih procesa, mernih instrumenata, alata, a oko polovine prijavljenih inovacija odnosi se na domaće firme.
Izvor:Kurir