HIT NA IZBORIMA: Izmislili ličnost i osvojili drugo mesto u Mladenovcu

beli-izbori
Izborna lista na izborima 2016 koju predvodi izmišljeni lik Ljubiša Preletačević Beli zauzela je drugu poziciju u beogradskoj Opštini Mladenovac, iza liste Aleksandar Vučić – Srbija pobeđuje.
Izborna lista „Beli – Samo jako – Luka Maksimović“ osvojila je 21,1 odsto glasova i imaće u lokalnom parlamentu 13 odbornika.
Prema rezultatima koje je objavila agencija Ipsos stratedžik marketing, koalicija oko SNS imaće 29 odbornika, Demokratska stranka šest, SPS i JS četiri, a SDS i LDP tri.
Lista „Beli – Samo jako“ je počela kao parodija političkog sistema, a onda su počeli da sakupljaju potpise za kandidaturu na izborima, sakupili dvostruko više nego što je bilo potrebno i predali listu.
Kako navode, grupa građana „Beli – Samo Jako“ nastala je iz potrebe sprovođenja konačne i potpune banalizacije javnog života i političkog sistema u Mladenovcu.
„Predstavnici smo generacije rođene u vreme uvođenja višepartijskog sistema u Srbiji, savremenici hronologije političkog besmisla ceo svoj život„, navode u ovoj grupi građana.