HR: U bejbi hrani ima stakla?

beba Sa hrvatskog tržišta je povučen proizvod „bebivita“ zbog informacije da su u toj kašici namenjenoj odojčadi u Austriji i Nemačkoj pronađeni delovi stakla.Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske izvestilo je na svojim internet stranicama da se proizvod „bebivita“ – prerađena hrana na bazi žitarica – mlečna kašica od griza za odojčad nakon navršenog šestog meseca, povlači sa tržišta.
Povlači se Bebivita Milćbrei Grieš 600g/Bebivita prerađena hrana na bazi žitarica – mlečna kašica od griza za odojčad nakon navršenog šestog meseca, s rokom trajanja do 30. septembra 2014. i oznakom šarže 140790.
Ministarstvo poljoprivrede je povlačenje navedenog proizvoda objavilo u svojstvu nacionalne kontakt tačke u sistemu brzog uzbunjivanja za hranu i hranu za životinje (HR RASFF).
Kako navode, putem RASFF obaveštenja primljena je informacija od Evropske komisije o prisutnosti fragmenata stakla u predmetnom proizvodu koji se nalazi na tržištu Austrije i Nemačke. Ministarstvo, međutim, još nema podataka o distribuciji predmetne robe u Hrvatsku.
Iz preventivnih razloga, Miler trgovina Zagreb d.o.o. sprovela je povlačenje tog proizvoda iz svojih poslovnica u Hrvatskoj, te o tome obavestila Ministarstvo poljoprivrede.
U saopštenju Miler trgovine Zagreb navodi se kako se dečja hrana brenda „bebivita“, proizvodaca Bebivita GmbH iz Minhena povlači s tržišta Hrvatske zbog toga što su u dva proizvoda određenog broja šarže i roka trajanja pronađeni komadići stakla, što može prouzrokovati akutnu opasnost po zdravlje.
Iz te trgovine se izvinjavaju kupcima na nastalim neprijatnostima, i pozvali su ih da navedeni proizvod, kupljen u Miler trgovini Zagreb vrate u najbližu Miler poslovnicu gde će im biti vraćen novac.