Još se ne zna ko je napao Ivanoviće

Oliver IvanovicZamenik regionalnog direktora kosovske policije Besim Hoti izjavio jutros da još uvek nije identifikovan napadač na porodicu Olivera Ivanovićeva.Podsetimo, nepoznati muškarac upao je u četvrtak oko 16 sati u stan Olivera Ivanovića u severnom delu Kosovske Mitrovice i napao njegovu suprugu, koja je zadobila lakše povrede. U trenutku napada ona je u stanu bila sa maloletnim detetom.
Na osnovu onoga što je napadač tom prilikom govorio, pretpostavlja se da je povod za napad politički angažman Olivera Ivanovića i njegovo pozivanje kosovskih Srba da učestvuju na lokalnim izborima zakazanim za 3. novembar.
Kancelarija Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju osudila je današnji napad na suprugu Olivera Ivanovića, predsednika Gradjanske inicijative „Srbija demokratija pravda“ i kandidata za gradonačelnika severne Kosovske Mitrovice. U saopštenju se apeluje na Srbe na Kosovu da ne ulaze u međusobne obračune, a pogotovo da se ne obračunavaju sa članovima porodica političkih neistomišljenika.
Od nadležnih je zatraženo da u najkraćem mogućem roku pronadju i kazne osobu koja je napala suprugu Olivera Ivanovića, što bi svim stanovnicima Kosova i Metohije dalo nadu da se ovakva nedela više neće ponoviti.
Direktorka Administrativne kancelarije kosovske vlade Adrijana Hodzić večeras je najoštrije osudila napad na porodicu predsednika gradjanske inicijative Srbija demokratija pravda Olivera Ivanovića. Hodzićeva je u saopštenju dostavljenom Tanjugu navela da je napad koji se dogodio na Ivanovićevu suprugu i to u njenoj kući „definitivno kukavički čin iza kojeg stoje oni koji žele da spreče demokratiju, pravo i slobodu govora“. Policija je saopštila da intenzivno radi na rasvetljavanju ovog slučaja.
DS i DSS osudiili napad na Ivanovićevu suprugu.
Demokratska stranka danas je najoštrije osudila napad na porodicu jednog od kandidata za gradonacelnika Kosovske Mitrovice Olivera Ivanovića i zatražila od nadležnih da što pre pronađu i kazne počinioce.
Ta stranka u saopštenju „zahteva hitnu i efikasnu reakciju nadležnih organa koji moraju u najkraćem roku otkriti i kazniti počinioce ovog sramnog dela“.
„To je jedini način da se pošalje poruka da nasilje neće biti tolerisano, da se ovakve stvari neće ponavljati i da niko neće biti meta zbog političkih uverenja i svog političkog angažmana“, ističe DS.
I kosovski odbor Demokratske stranke Srbije (DSS) osudio je danas napad na suprugu kandidata za gradonačelnika Kosovske Mitrovice Olivera Ivanovića i zatražio da budu kažnjeni napadači.
„DSS zahteva od nadležnih organa da što pre otkriju krivca i izvedu ga pred lice pravde“, navodi se u saopštenju i dodaje da različiti politički stavovi ne smeju biti povod za nasilje.
DSS je podsetio da je njenom istaknutom članu i narodnom poslaniku Marku Jakšiću, pre nekoliko meseci zapaljeno vozilo, a da krivci do danas nisu pronađeni.
„Takav oblik nasilja je za svaku osudu i najmanje odgovara onim političkim opcijama koje su za bojkot izbora, imajući u vidu antiizbornoraspoloženje građana“, saopštila je DSS.