Koliko stvarno pojedu i popiju opštinski funkcioneri, a koliko dobrovoljni davaoci krvi?

Da li ste čuli kako su se funkcioneri i direktori javnih preduzeća i ustanova u jednom gradu u centralnoj Srbiji odrekli reprezentacije i novac koji bi potrošili za ručkove u kafanama izdvojili u humanitarne svrhe.

Nameravali smo da ovako nešto predložimo i vladajućoj koaliciji u opštini Bogatić, ali smo prethodno na osnovu Zakona o dosupnosti informacijama od javnog značaja zatražili kopije dokumenata o reprezentaciji i ugostiteljskim uslugama u prošloj godini i to za sve funkcionere koji su najbliži saradnici predsednika opštine.

Pošto je poznato da su ovi troškovi u protekloj godini dostigli 3 miliona dinara, ali uvažavajući izjave predsednika opštine kako su kao reprezentacija knjiženi i troškovi hrane i pića za učesnika akcija davanja krvi i drugi koje nisu napravili samo funkcioneri, prvo smo želeli da saznamo koliko je za hranu i piće u prošloj godini potrošio lično predsednik i svi njegovi najbliži saradnici.

Kada dobijemo tražene podatke javno ćemo ih saopštiti u našem Dnevniku i tako potvrditi ili opovrgnuti čaršijske priče da su lokalnoj vlasti omiljeni izlasci u kafane o trošku budžeta.

Nadamo se da ćemo odgovor na naše pitanje dobiti u predvidjenom roku što se dosad nije dešavalo.