Koštunica dao ostavku: Za Srbiju sam učinio sve što sam mogao

6
Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica podneo je danas neopozivu ostavku na stranačku funkciju.– Ovo je trenutak kada stranka prvi put u svojoj istoriji ne ulazi u Skupštinu Srbije. Zato je moja obaveza da se povučem i podnesem neopozivu ostavku na funkciju predsednika Demokratske stranke Srbije. Za Srbiju sam učinio sve što sam mogao i što mi je dužnost nalagala – navodi se u izjavi Koštunice za agenciju Beta. Ostavku Vojislava Koštunice jednoglasno su podržali svi članovi Predsedništva. Kako je novinarima posle sednice rekao predsednik Omladine DSS Dragan Daničić, to telo je jednoglasno odlučilo da do izborne skupštine v.d. predsednika stranke bude dosadašnji potpredsednik Aleksandar Popović.
Daničić je rekao i da će izborna skupština DSS biti održana nakon izbora u Vojvodini. Na skupštini će biti birani svi organi stranke.
Funkcioner DS S Slobodan Samardžić izjavio je danas da Vojislav Koštunica ostaje član te stranke. On se pozvao na saopštenje koje je Koštunica prosledio medijima i rekao da je ostavka dosadašnjeg lidera DSS njegov lični čin, da je “sam našao za shodno da to uradi” i da će ostati član stranke.
– Vreme je bilo…Sam je našao za shodno da to učini, nekako se sve poklopilo – rekao je Samardzić.
On je dodao da će se Popović obratiti novinarima na redovnoj konferenciji za novinare u ponedeljak i ponovio da je odluka da Popović vodi stranku do izborne skupštine doneta jednoglasno.