Dačićev saradnik uhapšen zbog mita

7
Dragoljuba Peurača privela je policija jer je uzeo mito od direktora agencije za zapošljavanje „Menpauer“ iz Beograda.
Direktor Inspekcije za rad u Ministarstvu rada uzeo je mito od 15.000 evra, a u prvi mah je tražio 30.000. Akciju hapšenja je vodila Uprava kriminalističke policije, a hapšenje je izvedeno po prijavi “ucenjenog” direktora agencije. Inspekcija je, prema proceduri, morala da napravi izveštaj o nepravilnostima i da “Menpaueru” naloži da ih otkloni.
– Peruača je iskoristio situaciju i zapretio direktoru agencije da će mu zatvoriti firmu ukoliko mu ne plati 30.000 evra. Direktor je pristao, ali je tražio da se suma prepolovi, što je Peruača prihvatio i uzeo 15.000 evra. Direktor “Menpauera” je ceo slučaj prijavio policiji, koja je juče u hotelu “Hajat” i uhapsila bivšeg saradnika Ivice Dačiće u MUP-u – objašnjavaju u policiji, i navode da je slučaj pod ingerencijom Tužilaštva za organizovani kriminal jer je osumnjičeni na visokoj državnoj funkciji.
Policija je juče u prisustvu Dragoljuba Peurače pretresala njegovu kancelariju u Ministarstvu rada.
– Policija je završila pretres i očekujemo njihov izveštaj – kažu u Ministarstvu rada, navodeći da je „hapšenje Peurače stvar pojedinca i lična zloupotreba položaja”.
– Radnica koja je preko firme “Menpauer” bila angažovana da radi na benzinskoj pumpi umrla je na radnom mestu 11. marta. Tada je inspekcija za rad izašla na teren i ustanovila da poslodavac ne snosi odgovornost za smrt radnice koja je, prema rezultatima obdukcije, preminula od infarkta. Nekoliko dana kasnije, međutim, inspekcija je ponovo došla u kontrolu “Menpauera”. Tada su utvrđene određene nepravilnosti, što je Peruača iskoristio da bi uzeo mito – kaže za “Blic” izvor iz MUP-a.