Ljajić: Ne pada mi na pamet u vladu sa Ugljaninom

8
Predsednik SDPS Rasim Ljajić kaže da neće pristati ni pod kojim uslovima da sedi u istoj vladi zajedno sa predsednikom SDA Sulejmanom Ugljaninom.
„Ja sam svoje rekao još ranije. Ako on ostaje pri svojoj izjavi, ostajem i ja pri svojoj“, istakao je Ljajić za „Danas“.
Lider SDPS i koalicioni partner naprednjaka u izbornoj kampanji izjavio je da „neće sedeti u vladi u kojoj bude Ugljanin“, kao i da ne želi „da sedi ni u istoj prostoriji sa njim“.
Ljajić sada za „Danas“ kaže da preko reči Sulejmana Ugljanina, koji ga je u kampanji povezivao sa ubistvima u Sandžaku, ne može da pređe ni pod kojim uslovima.
„Ja imam obraz i čast. Takođe, Ugljanin je celu izbornu kampanju vodio protiv Aleksandra Vučića i govorio kako sam se ja udružio sa četnicima koji su ubijali Bošnjake po Sandžaku. To ne može tako“, istakao je Ljajić.
Na pitanje da li su pregovori o formiranju vlade i personalnim rešenjima počeli, Ljajić je odgovorio da o tome još nije razgovarao sa liderom naprednjaka Aleksandrom Vučićem i da kadrovska pitanja tek treba da dođu na dnevni red.
U stranci Sulejmana Ugljanina nisu želeli da odgovore na pitanje „Danasa“ da li je za njihovog lidera prihvatljivo da bude član vlade u kojoj bi se nalazio i Rasim Ljajić.