Lazareviću oduzet pasoš

Branku Lazareviću je oduzet pasoš i zabranjeno mu je napuštanje prebivališta bez odobrenja suda, kao i „komuniciranje sa određenim okrivljenim i svedokom“.Bivši šef kabineta Ivice Dačića i otpravnik poslova u ambasadi Srbije u Atini je pušten da se brani sa slobode, a među merama izrečenim danas je i obaveza javljanja stanici policije svakog prvog ponedeljka u mesecu.
Lazarević je na saslušanje došao u sredu u 10 časova u Upravu kriminalističke policije, a otišao je kući iz zgrade Specijalnog suda oko 14.40h u četvrtak.
Mere je izrekao sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu, na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal.
„Okrivljenom Branku Lazareviću izrečena je i mera zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa određenim okrivljenim i svedokom, zbog postojanja okolnosti da bi mogao ometati postupak uticanjem na njih“, navodi se u saopštenju VIšeg suda.
Ranije danas, tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević je za B92 rekao da je predložio navedene mere nakon višesatnog saslušanja Lazarevića.
Tužilac je rekao da se protiv Lazarevića vodi takozvani skraćeni postupak, a da će se u nastavku predistražnog postupka sprovesti još neke dokazne radnje.
Zatim će se, na osnovu tih rezultata i policijskog rada, doneti odluka po krivičnoj prijavi u odnosu na sva prijavljena lica, precizirao je Radisavljević.
Lazarević, koji je prema navodima medija osumnjičen za veze sa Darkom Šarićem, saslušavan je juče od deset sati do kasno uveče u Upravi kriminalističke policije i Specijalnom tužilaštvu, nakon čega mu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.
Saslušanje bivšeg šefa kabineta Ivice Dačića otvorilo je i pitanje da li će možda i aktuelni premijer biti pozvan da svedoči o ovom slučaju.
Premijer nije želeo da priča o ovome, ali nam je u njegovoj stranci nezvanično rečeno da navodi u medijima nisu tačni. Za bivšeg sudiju Vrhovnog suda Zorana Ivoševića ovaj slučaj sličan je onom koji se desio u Hrvatskoj Ivi Sanaderu.
„Zato mi se čini da smo već u sidnromu Sanadera u Hrvatskoj, jer i on je bio premijer i kada je završio prljave poslove dnevne politike, onda je postao autsajder, završio je u zatvoriu i sada je još uvek u zatvoru“, napominje Ivošević.