Ледени дан у Србији

Sneg-u-parku
У целој земљи температура је испод нуле и тако ће остати током целог дана. Због квара на топлани, већи део станова у Крушевцу без грејања. Због зимских услова вожње, возачима се препоручује нарочит опрез. Обавезна је употреба зимске опреме, а у планинским пределима и ланци.
Нови проблеми за становнике Рековца и села Ломница. Због неисправне воде из водовода већ три седмице снабдевају се пијаћом водом из цистерни која сада, на веома ниским температурама, мрзне.
Због квара у градској топлани, 80 одсто станова у Крушевцу без грејања. Нормализација система очекује се у послеподневним сатима, а грађани ће грејање добити током ноћи.
Ауто-пут је проходан, али се због поледице возачима пропоручује додатан опрез. И на прилазима планинским туристичким центрима, путеви су проходни.
Нека села око Књажевца и Лесковца опет немају струје.
Због квара у крушевачкој градској топлани, од јутрос је 80 одсто корисника тог јавног предузећа остало без грејања. Разлог је квар на једном од два централна котла.
У Градској топлани раде на отклањању квара, па се нормализација грејања очекује у послеподневним сатима, а грађани ће добити грејање током ноћи. У Крушевцу је јутрос било минус девет степени.
У целој Србији је облачно и хладно, а понегде провејава слаб снег. На северу се очекује суво време, са сунчаним периодима.
Јутрос је најхладније било на Копаонику, где је у шест часова измерено минус 17 степени, и у Зајечару, где је температура ваздуха износила минус 16 степени.
До петка ледени дани. Јутарња температура и до минус 20 степени.
Највише снега има на Копаонику и Црном врху, до 50 центиметара, а у Лесковцу 25 центиметара.