Наставак градње Жежељевог моста

3368378_most-t
Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић каже да је све спремно за наставак радова на изградњи Жежељевог моста у Новом Саду. На градилишту се већ налази 120 радника спремних да почну са радом.
Зорана Михајловић је на градилишту моста на десној обали Дунава у Петроварадину рекла да је и Влада Србије, а и она лично, у неколико наврата протеклих месеци говорила да ће учинити све како би поново кренула изградња Жежељевог моста, преноси Танјуг.
„Овај мост је важан и за Нови Сад и Војводину и целу Србију, и сада могу да кажем да су превазиђени сви проблеми везани за наставак изградње моста, тако да са сигурношћу можемо рећи да ће изградња Жежељвог моста бити завршена до средине 2016. године“, истакла је Михајловић.
Говорећи о „превазилажењу проблема“, министарка је рекла да јој је драго да је покрајинска влада схватила да само треба да ради свој посао.
„Више никада у Србији не сме да се деси да пројекти касне. На Жежељевом мосту је дошло до застоја у раду и то се више не сме поновити“, рекла је Михајловић.
Навела је да ће се већ у јануару следеће године видети резултати наставка изградње моста и најавила да ће, такође, у јануару, она или стручне службе из министарства обићи радове.
Према речима министарке, контрола радова, као и на свим другим инвестицијама у Србији, биће редовна – на сваке две до три недеље.