Без дневница – ко није држао наставу

3366766_verbic-t
Министар просвете Срђан Вербић најавио је да наставници у школама у Србији у којима је јуче била обустављена настава неће добити дневнице за тај дан.
Срђан Вербић је истакао да ко није држао наставу, не може да добије надокнаду за тај дан.
Ако директори школа утврде да постоји озбиљније нарушавање процеса рада, очекујем покретање дисциплинских мера“, рекао је Вербић за Телевизију Пинк, преноси Бета.
Најаве представника синдиката да неће бити закључене оцене ђацима оценио је као „празне“ претње и рекао да не жели да верује да ће се то догодити.
„Надам се да је обустава рада у школама завршена и да се данас наставља рад у складу са законом. Али то што је било јуче, не може остати без последица“, навео је Вербић поводом једнодневне обуставе рада у више од 300 школа у Србији.
Вербић је рекао да не разуме потезе синдиката јер, како је истакао, решење за просвету су платни разреди. До тога се, каже, неће доћи штрајком и „тако што неко неће закључити оцене“.
Како је рекао, до половине јануара, када истиче актуелни колективни уговор, биће завршен нови.
„Послали смо (колективни уговор) на мишљење законодавству и другим министарствима. Ако се сложе, ми смо тај посао завршили“, рекао је Вербић.