Наставак рада на Зоином закону

Skupstina-Srbije
У Министарству здравља сутра ће бити настављен рад на Зоином закону са правницима тог министарства, рекао је посланик Душан Милисављевић.
Позвани смо да у Министарству здрaвља разговарамо и договоримо модалитете Зоиног закона, каже посланик Душан Милисављевић.
Рекао је да ће у разговорима учествовати и Зоина мајка Бојана Миросављевић која се залаже за закон како би друга деца имала своју шансу коју Зоа није имала, преноси Танјуг.
„Имамо обећање министра Лончара да ће Зоин закон бити донет на првој наредној седници Народне скупштине која би била заказана, према информацијама које имам из Народне скупштине, 15. јануара“, навео је Милисављевић.
Милисављевић, који је више пута убеђивао посланике да усвоје Зоин закон, каже да би волео да се то деси и да једна од тачака дневног реда ванредне седнице 15. јануара буде Зоин закон.
Он је напоменуо да ће се у Министарству здравља са правницима разговарати о решењима и како да Зоин закон у Народној скупштини буде усвојен једногласно.
Зоиним законом било би предвиђено право деце којој у одређеном року дијагноза не може бити утврђена у земљи, да то буде учињено у некој од лабораторија у иностранству.