Ново хапшење због крађе из Робних резерви

3371204_hapsenje-t
У наставку акције на сузбијању злоупотреба у вези са располагањем робом Републичких робних резерви, припадници Министарства унутрашњих послова, по налогу Тужилаштва за организовани криминал, ухапсили су две особе осумњичене да су оштетиле Републичке робне резерве за око 365 милиона динара.
Како се наводи у саопштењу МУП-а, због сумње да су извршили кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица, ухапшени су Ј. Н. (61) из Београда, одговорно лице „Гранико“ ДОО Уљма и оснивач „Гранимпекс“ ДОО Београд и М. С. (32) из Ченте, одговорно лице „Гранимпекс“ ДОО Београд.
Осумњичени су, као одговорна лица привредног друштва „Гранико“ из Уљме односно „Гранимпекс“ из Београда, од почетка 2008. године до краја 2013. године, организовали и продали 11.688.751 килограма меркантилног кукуруза и 6.416.664 килограма меркантилне пшенице, власништво Републичке дирекције за робне резерве које су привредном друштву „Гранико“ дате на складиштење и чување.
Наведена роба је противправно отуђена и продата при чему је оштећена Републичка дирекције за робне резерве за износ од 364.561.179 динара, за колико је и прибављена противправна имовинска корист привредном друштву „Гранико“ доо Уљма, наводи се у саопштењу.